2018 – 2019 ça va?!

Ça va?!

Ça va?! gaat over de avonturen van Eenhoorn, maar stiekem over de avonturen van elk van ons! Eenhoorn is op het eerste gezicht een gewone Eenhoorn. Eigenlijk is dat ook zo, maar als Eenhoorn in de spiegel zou kijken, zou je wel eens jezelf kunnen zien. Of iemand anders van je groep!

Eenhoorn maakt dit jaar een hele hoop mee.

– Ça va?chirothema2018-2019_cava
– Ça va. Ça va?
– Ça va.

Een jaarthema Ça va?! Waarom eigenlijk?

Ça va? is een vraag die heel snel gesteld wordt. Denk maar aan het moment dat je toekomt op de Chiro. Het is bijna een soort van begroeting geworden. Maar hierdoor is de betekenis van de vraag vaak wat ondergesneeuwd. Want eerlijk, hoe vaak krijg je een écht antwoord op de vraag? Bijna nooit! En dat is jammer.

We zijn met zo’n 100.000 in de Chiro! Dat is veel, erg veel. Iedereen heeft zijn eigen verhaal mee op zak. De ene wordt blij als hij een hond zit, de ander als hij het eindelijk zondag is. De ene wordt triest als hij thuis ruzie heeft, de ander omdat hij een spel verloren heeft. Iedereen voelt andere dingen. En soms is het niet gemakkelijk om hierover te praten. We willen dat Chiro een plek kan zijn waar iedereen zich goed kan voelen en met zijn verhaal terecht kan. Niet eenvoudig! Maar als we allemaal ons best doen, dan zal dat zeker al iets beter lukken dan dat vandaag het geval is.

Moeten we daarom elke zondag middag beginnen met een rondje ‘Hoe voel je je?’. En zware babbels doen? Neen, zeker niet! Als we ons best doen om ervoor te zorgen dat wie iets wil zeggen, het kan zeggen, zijn we al een hele stap verder. En hoe doe je dat dan wel? Ook niet eenvoudig! Maar soms kan echt gemeend vragen ‘Hé, hoe gaat het met je?’ al meer dan genoeg zijn. Of ervoor zorgen dat iemand op de Chiro even al zijn zorgen kan vergeten.
Allemaal dingen die eigenlijk héél vanzelfsprekend klinken en eigenlijk toch niet zo moeilijk zijn. Maar we mogen het vooral niet vergeten.
Daarom dus!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: